Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De BHV-cursus is bestemd voor medewerkers die de verantwoordelijkheid nemen voor de bedrijfshulpverlening in de organisatie. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

De exacte inhoud wordt in overleg met de cursisten of met het bedrijf als opdrachtgever vastgesteld en is afhankelijk van de wensen en de doelgroep.

De volgende trainingsmodules worden in ieder geval door VCA Talen aangeboden:

  • Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO)
  • Levensreddend handelen
  • Soorten kleine blusmiddelen en het gebruik hiervan
  • Evacuatie- en rapportageprocedures

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte komen de onderwerpen in korte presentaties en discussies aan bod. Er worden situatieschetsen gegeven, waarna passende acties aangedragen worden. Ook wordt er gevraagd naar praktijksituaties van de cursisten zelf.

De praktijkopdrachten worden individueel en soms in paren in een parcoursvorm door de deelnemers doorlopen. Het omvat onder andere de presentatie van blusmiddelen en het oefenen van de reanimatie. De trainer beoordeelt hierbij ieders vaardigheden afzonderlijk.

Einddoel van de cursus

De deelnemer van de BHV-cursus kan na afloop beginnende branden bestrijden, levensreddende handelingen toepassen en reanimeren met een AED. Ook weet de cursist wat hij moet doen bij een ontruiming, een evacuatie en in verschillende noodsituaties. Bedrijfshulpverleners zijn in staat gevaarlijke situaties op het werk en schade bij werknemers en bezoekers van het bedrijf zoveel mogelijk te voorkomen.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Na het afleggen van de theorietoets en de praktijkbeoordeling ontvangen de deelnemers bij goed resultaat een certificaat van deelname dat een jaar geldig is.