Organisatietrainingen bij VCA TALEN:

Omgaan met stress en werkdruk

Deze training is bestemd voor iedereen die stress op het werk effectief wil aanpakken en zich wil verdiepen in stressfactoren op het werk. Hoe kunt u stress herkennen? Hoe kunt u beter leren omgaan met stress? Hoe kunt u (ziekte)verzuim door stressfactoren terugdringen? Hoe zorg u ervoor dat medewerkers gezond en professioneel met stress omgaan?

Assertiviteit op het werk

Een cursus voor iedereen die beter wil leren opkomen voor zichzelf. Hoe gaat u met de conflicten om? Hoe komt u op voor uzelf en uw (werk)belangen? Hoe spreekt u een collega aan op onveilig gedrag? Door middel van alledaagse voorbeelden oefent u met persoonlijke, effectieve en resultaatgerichte communicatie.

Culturele diversiteit in internationale organisaties

Deze training is gericht op bedrijven die buitenlandse medewerkers in dienst nemen. Culturele diversiteit in een organisatie beïnvloedt de kwaliteit van de samenwerking, zowel in onderlinge relaties als in zakelijke effectiviteit. Deze training verschaft de deelnemers kennis over en inzicht in werken binnen een internationaal team. Verschillen in gewoonten en communicatie komen aan de orde. Door betere kennis over andere culturen ontstaat begrip en onderling respect, waardoor mensen beter kunnen samenwerken in een intercultureel milieu.

Leidinggeven – coaching gericht op een veilig gedrag 

Welk soort leidinggevende bent u? Waar liggen uw sterke punten in het positief aansturen van uw medewerkers?  Hoe kunt u uw leidinggevende kwaliteiten effectief inzetten om medewerkers te stimuleren, betrokken te maken, en het beste uit hen te halen? Wij helpen iedere deelnemer zijn persoonlijke manier van leidinggeven optimaal in te zetten en deze voortdurend te verbeteren.

Authentiek presenteren. Presentatietechnieken

Deze training is bedoeld voor iedereen die presentaties verzorgt of zich regelmatig aan anderen presenteert, en wil werken aan de effectiviteit van zijn of haar presentatiestijl. Tijdens de cursus leert u de interactie aan te gaan en uw toehoorders voor u te winnen. Na onze training komt uw boodschap helder en overtuigend over.