Heeft u vragen?(00) 31 24 37 30 654|info@vca-talen.nl

Cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer

Home » Trainingen op de werkvloer » Cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer
Cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer 2018-01-14T16:10:38+00:00

Cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer

Voor wie is de veiligheidscursus bedoeld

Wist u dat er jaarlijks ruim 320.000 ongevallen op het werk plaatsvinden? Het is daarom belangrijk te weten welke veiligheidsmaatregelen of gedragsveranderingen u zelf kunt treffen om een ongeluk bij u op de werkvloer te voorkomen. De cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer is dan ook bestemd voor alle werknemers in diverse werksituaties.

Inhoud van de cursus veiligheid en gedrag

De cursus Veiligheid en gedrag is interactief. Tijdens korte presentaties en discussies worden de deelnemers bewust gemaakt van de VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) wet- en regelgeving, interne gevaren, onveilige situaties en onveilig gedrag. Hierbij is het gebruik van veilige en goedgekeurde machines, gereedschap en apparaten net zo belangrijk als het eigen gedrag en handelen van de werknemers.

Na het theoriegedeelte volgen praktijkopdrachten waarin de deelnemers aan de slag gaan met situaties die ze dagelijks op de werkvloer kunnen treffen. Arbeidsomstandigheden en diverse aspecten van onveilige situaties. De training wordt afgestemd op uw bedrijfssituatie. Daardoor zijn de praktijkopdrachten herkenbaar en direct toe te passen bij u op de werkvloer.

Na het doorlopen van de training is de deelnemer in staat om arbeidsrisico’s te herkennen en te erkennen, overleg te voeren over arbeidsomstandigheden en verbeteringen voor te stellen. Ook beseft hij het belang het eigen veilige gedrag en dat van zijn collega’s.

Toetsing

De training wordt afgesloten met een theorietoets en een beoordeling op vaardigheid naar aanleiding van de praktijkoefeningen. Bij goed gevolg ontvangen de cursisten een certificaat van deelname aan de cursus.

Tijdsduur

De cursus Veiligheid en gedrag wordt verspreid over drie dagdelen gegeven.

Locaties

In het opleidingscentrum van VCA Talen bieden wij regelmatig de cursus Veiligheid en gedrag op de werkvloer aan.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.